Contact & Boekingsinformatie

Ingelise de Jongste
+31(0)6 - 1303 76 76
info@ingelise.nl

   
Trainingsacteren - Visie

Rollenspellen of trainingsacteren vormen een veelgebruikte methode om realistische simulaties te creëren waarbinnen deelnemers veilig kunnen oefenen. Rollenspellen geven deelnemers de kans om met hun bestaande kennis te experimenteren en nieuw gedrag uit te proberen. Veel bedrijven en organisaties hebben de voordelen ontdekt van het gebruik van acteurs in trainingen met zeer uiteenlopende doelen en onderwerpen, variërend van omgaan met aggressie tot interculturele communicatie en van persoonlijke effectiviteit to media training. Trainingsacteurs kunnen worden ingezet op trainingen op ieder niveau van assessments voor top managers tot klantvriendelijkheid aan de balie.

In nauwe samenwerking met de trainer, creëert de acteur een veilige omgeving om uitdagende situaties te oefenen. De rol van de acteur is tweeledig. Op basis van het thema van de training en de wensen en leerdoelen van de kandidaat of deelnemer, presenteert ze een realistische simulatie.

Hierin kan de cursist de gekozen situatie oefenen en in de praktijk ontdekken wat het effect is van gedrag binnen een professionele relatie. De acteur vertoont het gedrag waarvan de deelnemer heeft aangegeven dat het hem of haar in het dagelijks leven lastig maakt (bij voorbeeld teruggetrokken, dominant, verlegen, etc.). Gedurende het rollenspel houdt de acteur het leerdoel van de cursist nauwlettend in het oog. Na afloop geeft de acteur gericht, zorgvuldig en to-the-point feedback op gedrag en het effect dat dit gedrag had op de interactie tijdens het rollenspel.
 
   
bekijk ShowReel  ShowReel
beluister Voice Demo  Voice Demo
Switch to English   |   Sitemap   |   Home   |   Contact
 
Webdesign by DG Graphic Design © 2008 - 2019